MEER INFORMATIE?

Enera Services

Verwarmings- en koelingsinstallatie

De woningen van Plandeel Bougainville worden voorzien van een zogenoemde lage temperatuurverwarming. Dit werkt met een warmtepompinstallatie en vloerverwarming als hoofdverwarming en koeling. Deze manier van verwarmen en koelen wordt door de bewoners van de woningen waarin dit reeds is toegepast als zeer aangenaam ervaren. Bekijk de contracten en documentatie.

Werking systeem
De warmte, welke door de warmtepompinstallatie wordt afgegeven aan de vloerverwarming en het warme tapwater, komt voor een groot gedeelte uit de bodem en/of buitenlucht en voor het resterende deel van elektriciteit om de pomp te laten werken. Naast een verwarming biedt dit systeem  ook de mogelijkheid om de woning in de zomer te koelen tot een aangename temperatuur. In dat geval gaat de warmte vanuit de woning retour naar de grond wat bijdraagt aan een betere energiebalans in de grond. De warmtepomp gebruikt een deel van deze warmte de volgende winter weer om de woning te verwarmen. Deze manier van koelen kan de binnentemperatuur enkele graden koeler maken dan de buitentemperatuur zodat een comfortabel klimaat kan worden gerealiseerd, ook in de zomer.

Geen radiatoren
Groot bijkomend voordeel van deze manier van verwarmen is dat er in de woning geen radiatoren zullen worden toegepast. Alleen de badkamer zal, naast vloerverwarming, ook worden voorzien van een elektrische radiator die uw handdoeken lekker warm houdt. 

Warm tapwater
In de warmtepomp is tevens de warm-tapwatervoorziening opgenomen. De warm- en koudwaterinstallatie wordt conform de voorschriften van het plaatselijk waterleidingsbedrijf aangesloten en de leidingen worden aangelegd
naar de verschillende tappunten in de woning. Bij een buitentemperatuur van -10°C en een gelijktijdige verwarming van alle vertrekken worden de navolgende temperaturen bereikt en behouden: 

– Woonkamer: ≥ 20°C
– Slaapkamers: ≥ 20°C
– Toilet: ≥ 15°C
– Badkamer: ≥ 22°C
– Hal: ≥ 15°C

De verdelers voor de vloerverwarming en vloerkoeling zullen op een nader te bepalen plaats in uw woning worden aangebracht. Indien deze in een verblijfsruimte worden geïnstalleerd zullen deze worden omtimmert. 

Bijdrage Enera Services
In de eengezinswoningen worden in alle woningen individuele warmtepompen aangebracht welke worden geplaatst in de trapkast op de begane grond. Voor de appartementen wordt in de techniekruimte op de begane grond van het complex een collectieve warmtepompinstallatie aangebracht. De pompen blijven eigendom van Enera Services en de bewoners van de eengezinswoningen en appartementen betalen een maandelijkse bijdrage voor huur van de pomp. Deze maandelijkse bijdrage is vastgesteld en per woning verschillend. U kunt de hoogte van de bijdrage vinden op de prijslijst.

Contracten & documentatie

Houd mij op de hoogte