VEELGESTELDE VRAGEN

Praktische informatie

Op deze pagina vindt u praktische informatie over de huurvoorwaarden, woningen en faciliteiten. Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met het verhuurteam van Bougainvile.

Huurvoorwaarden

Via deze website kunt u het beschikbare woningaanbod bekijken in de interactieve kavelkaart. Om u in te schrijven kunt u via de website een ‘’Persoonlijk Woningdossier’’ aanmaken. In uw Persoonlijk Woningdossier kunt u de woningen van uw voorkeur selecteren en opslaan. Ook kunt u hier op een veilige manier uw (financiële) gegevens invullen om in aanmerking te komen voor de huur in Bougainville. Heeft u alles volledig ingevuld? Dan kunt u via uw Persoonlijk Woningdossier uw inschrijving definitief maken.

Om in aanmerking te komen voor een woning in Bougainville kun je de volgende berekening als richtlijn aanhouden voor de inkomenseis:

Maximale NETTO maandhuur = 25% van het totale BRUTO jaarinkomen (incl. vakantiegeld) gedeeld door 12 (maanden)

Bij de berekening wordt gekeken naar het totale inkomen van alle inschrijvers voor de woning. Wilt u samen huren? Dan geeft u het totale inkomen van beide inschrijvers op. In de basis wordt het eigen vermogen niet meegenomen in de berekening. Individueel kan de verhuurder per inschrijving beoordelen of dit eigen vermogen (gedeeltelijk) kan worden meegenomen als inkomenseis. Op de website van Bougainville treft u een rekenmodule waarin u kunt berekenen wat u maximaal kunt huren op basis van uw inkomen.

U kunt maximaal 6 woningen van uw voorkeur opgeven via het inschrijfformulier in uw Persoonlijk Woningdossier.

Na ontvangst van het voltooide Woningdossier gaan de makelaars het dossier beoordelen en intern bespreken. Wij streven ernaar binnen 5 werkdagen een reactie te geven op uw dossier. Indien er nog vragen zijn of aanvullingen zijn benodigd in uw dossier dan zal de makelaar u hierover informeren. Indien uw dossier wordt goedgekeurd ontvangt u een voorlopige toewijzing en wordt de woning van uw voorkeur, indien beschikbaar, in optie gezet. Het dossier zal vervolgens nog door de verhuurder definitief worden beoordeeld en er zal een huurcheck worden uitgevoerd.

Om te kunnen huren in Bougainville dient u minimaal 18 jaar te zijn. Er is geen maximale leeftijdsgrens.

Tussen verhuurder en huurder wordt een huurovereenkomst gesloten voor een periode van minimaal 12 maanden. Na deze 12 maanden wordt de overeenkomst voortgezet voor onbepaalde tijd.

Opzeggen is mogelijk nadat de woning minimaal 12 maanden door de huurder is gehuurd. Hierna wordt een opzegtermijn van 1 maand aangehouden. De opzegging dient voor het einde van de maand te worden gedaan en gaat in per het begin van de volgende maand. Voorbeeld: u zegt de huur van de woning voor 30 september op. Uw huurcontract zal worden beëindigd per 1 november.

Nee, het is niet mogelijk met een garantstelling van derden/ouders te huren. Er dient bij de huurder(s) zelf voldoende netto inkomen te zijn om de huur te kunnen voldoen.

Het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de in 2. genoemde inkomenseisen. Hierbij gaan wij uit van maximaal 2 inkomens die als inkomen meegenomen kunnen worden. Er mogen ook niet meer dan twee huurders op één adres zijn ingeschreven. Alleen indien, door studenten, aan deze eisen wordt voldaan is het mogelijk een woning te huren in Bougainville.

Via het Persoonlijk Woningdossier worden enkele vragen gesteld met betrekking tot uw situatie. Deze vragen hebben betrekking op uw persoonlijke situatie maar ook uw woonsituatie en uw financiële situatie. Op basis van de ingevulde antwoorden dient u enkele bijlagen te uploaden in uw Persoonlijk Woningdossier. Het kan hierbij, afhankelijk van uw situatie, gaan om de volgende bijlagen:

Van iedere (mede)huurder zijn nodig:

Algemeen

 • Kopie (afgeschermd) geldig legitimatiebewijs;
 • Originele verklaring van de verhuurder / beheerder / eigenaar / hypotheekhouder van uw huidige woning met bevestiging van goed betalingsgedrag;
 • Indien uw woning is verkocht, een kopie van de (voorlopige) koopovereenkomst.

Indien u in loondienst bent

 • Originele werkgeversverklaring(en);
 • Een kopie van de drie meest recente salarisstroken;
 • Een kopie van de bankafschriften met een vermelding van de laatste 3 salarisstortingen.

Indien u zelfstandig ondernemer bent

 • Kopie van een recente accountantsverklaring met balans en winst/verliesrekening over de afgelopen twee jaar;
 • Kopie van aangifte inkomsten/vennootschapsbelasting;
 • Origineel recent uittreksel Kamer van Koophandel;
 • In geval van zelfstandig ondernemerschap geschiedt toewijzing van woonruimte te allen tijde in combinatie met een waarborgsom van 2 maanden huur. Over dit bedrag ontvangt u geen rente.

Indien u gepensioneerd bent

 • Kopieën van de jaaropgaven van het afgelopen jaar van uw AOW en pensioen;
 • Recente kopieën van de bankafschriften van de laatste 3 stortingen van uw maandelijkse pensioen en AOW;
 • Eventueel en bankafschrift waarop eigen vermogen zichtbaar is.

Er zijn geen inschrijfkosten van toepassing.

Aan de hand van de gestelde inkomenseis, beschikbaarheid en volledigheid van het Persoonlijk Woningdossier zullen de woningen worden toegewezen aan de best passende kandidaat. Door de verhuurder zal een huurcheck worden gedaan op basis van de door u opgegeven informatie.

De waarborgsom bedraagt minimaal 1 maand bruto huur (huur + bijkomende kosten). Zelfstandig ondernemers dienen minimaal 2 maanden bruto huur als waarborgsom te storten. Over de waarborgsom wordt geen rente vergoed. De waarborgsom blijft gedurende de gehele huurperiode in bezit van de verhuurder.

De servicekosten zijn kosten die u als huurder van een appartement voldoet ten behoeve van kosten die gezamenlijk, door alle bewoners, worden gemaakt. Het betreft hier bijvoorbeeld het onderhoud van het buitenterrein, schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimten in het gebouw ect. Ook wordt er gereserveerd voor eventuele schades die ontstaan in of om het gebouw. 

In Bougainville is daarnaast in de servicekosten tevens een voorschot begrepen voor het verbruik van warm water en verwarming van de appartementen. De appartementen zijn voorzien van een tussenmeter. Dit voorschot wordt op nacalculatie verrekend. 

In de servicekosten is tevens de bijdrage voor De Bloem Wellness inbegrepen. Hierdoor maken alle huurders van de woning onbeperkt gebruik van de faciliteiten die De Bloem Wellness te bieden heeft. De bijdrage van De Bloem Wellness is voor 2020 vastgesteld op € 19,10 per maand en wordt jaarlijks geïndexeerd. 

Het meenemen van een huisdier is, met toestemming van verhuurder, toegestaan. U dient op het inschrijfformulier in uw Persoonlijk Woningdossier aan te geven welk huisdier u heeft. Neemt u gedurende de huurperiode een huisdier? Dan dient u vooraf toestemming van de verhuurder te verkrijgen.

De woning wordt aan u opgeleverd tijdens een opleverafspraak met de beheerder van Bougainville. Deze beheerder is verbonden aan De Raad Vastgoed. De beheerder maakt samen met u een opleverrapport van de woning waarbij hij tevens foto’s van de opleversituatie maakt. Gedurende de huurperiode is De Raad Vastgoed uw contactpersoon voor alle beheersvragen over uw woning.

De huurovereenkomst kan, vanaf 12 maanden na start van de huur, worden opgezegd met inachtneming van 1 maand huur (zie punt 7). U dient deze opzegging schriftelijk te doen. De opzegging kunt u richten aan: directiesecretariaat@deraad.nl.

Nadat uw woning is opgezegd ontvangt u een bevestiging van de definitieve einddatum van uw contract. Tevens ontvangt u informatie over de staat waarin u de woning retour dient te leveren. De woning dient te worden retour geleverd tijdens een afspraak met de beheerder van Bougainville. Tijdens de retourlevering wordt beoordeeld of de woning in de juiste staat retour wordt geleverd. Indien de woning correct retour is geleverd ontvangt u binnen enkele weken na deze afspraak de waarborgsom retour.

Woningen

De bouw van het project is eind 2019 afgerond en de woningen zijn inmiddels allemaal gereed voor oplevering. De oplevering zal in overleg met u plaatsvinden, de makelaar stemt dit met u af bij het aangaan van de huurovereenkomst.

Ja, dit is mogelijk tijdens een afspraak met een van onze makelaars. U kunt hiervoor een afspraak maken via het kantoor van De Raad Makelaars op 071-4051500.

Alle woningen zijn uitgevoerd met een luxe keuken voorzien van een composieten werkblad. Alle keukens zijn voorzien van luxe inbouwapparatuur, minimaal bestaande uit een koelkast, aparte vriezer, vaatwasser, afzuigkap, combi-oven en inductiekookplaat van met merk Siemens. Enkele woningen worden daarnaast ook voorzien van een stoomoven. Er is een variatie aan frontkleuren en werkblad-kleuren gekozen per woning.

Alle badkamers in Bougainville zijn afgewerkt met luxe sanitair en tegelwerk.

Tegelwerk

Het tegelwerk is in de badkamer aangebracht tot plafondhoogte. In het toilet is het tegelwerk aangebracht tot een hoogte van ca. 120cm boven de vloer. Boven het tegelwerk zijn de wanden behangklaar afgewerkt.

Kleuren

Vloertegel:

 • Appartementen 1e t/m 5e verdieping: Zwart/Antraciet – 30x30cm
 • Appartementen 6e t/m 9e verdieping: Zwart/Antraciet – 60x60cm
 • Eengezinswoningen: Zwart/Antraciet – 45x45cm

Wandtegel:

 • Appartementen 1e t/m 5e verdieping: Mat wit – 25x33cm
 • Appartementen 6e t/m 9e verdieping: Mat wit – 30x45cm Accentwand mat grijs – 20x40cm
 • Eengezinswoningen: Mat wit – 20x40cm Accentwand mat grijs – 20x40cm

Sanitair

Alle badkamers zijn standaard uitgevoerd met een enkele of dubbele wastafel (afhankelijk van het woningtype). Boven de wastafel hangt een spiegel. De douchehoek is uitgevoerd met een thermostatische doucheset, een draingoot en een glazen douchewand met deur. In de badkamer wordt een elektrische radiator aangebracht. Enkele woningtypen zijn uitgevoerd met een extra toilet in de badkamer. Dit toilet is uitgevoerd als vrijhangend toilet met softclose zitting. Enkele eengezinswoningen zijn standaard uitgevoerd met een badcombinatie indien de ruimte in de badkamer dit toelaat.

Alle toiletruimten zijn uitgevoerd met een vrijhangend toilet met softclosezitting en fontein.

Wanden

De in het zicht blijvende wanden in de verblijfsruimten die niet voorzien zijn van tegelwerk worden behangklaar opgeleverd. U kunt op deze wanden direct behang aanbrengen. De verhuurder adviseert hierbij het toepassen van een glasvezelbehang zodat eventuele scheurvorming zo min mogelijk zichtbaar zal zijn.

Vloeren

De vloeren worden onafgewerkt opgeleverd. De in het werk gestorte dekvloer wordt als afwerkvloer gebruikt om uw eigen vloerafwerking op aan te brengen. U dient bij het kiezen van uw vloer rekening te houden met zowel temperatuur als geluidsisolatie. In verband met de vloerverwarming in de woning dient u een vloer te kiezen welke voldoende warmte doorlaat. Tevens dient u rekening te houden het (contact)geluid naar uw medebewoners te beperken.

Plafonds

De plafonds worden voorzien van spuitwerk. Hierbij blijven de in het zicht zittende V-voegen zichtbaar.

Ja, elke woning heeft een eigen berging in de kelder van het gebouw. Tevens is er een gemeenschappelijke fietsenberging.

De appartementen van Plandeel Bougainville zijn voorzien van een zogenoemde lage temperatuurverwarming van Enera Services. Dit werkt voor de appartementen met een centrale warmtepompinstallatie en voor de eengezinswoningen met een individuele warmtepompinstallatie welke beide zijn aangesloten op de vloerverwarming welke als hoofdverwarming in de gehele woning aanwezig is. Dit systeem geeft, naast verwarmen, ook de mogelijkheid om de woning in de zomer te verkoelen. De warmtepomp blijft eigendom van Enera Services en wordt door bewoners van Bougainville gehuurd. De maandelijkse bijdrage voor Enera Services is niet inbegrepen in de kale huur en servicekosten en wordt separaat berekend en aangegeven bij de betreffende woning.

De woning wordt geventileerd door middel van een gebalanceerd mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning. In de woning worden afzuig- en inblaas ventielen geplaatst in het plafond. Ter compensatie van de afgezogen lucht wordt verse buitenlucht ingeblazen welke wordt voorverwarmd via de warmte-terugwin-unit (WTW).

Ja, alle woningen worden uitgevoerd met zowel een kabelaansluiting op het Ziggo-netwerk als een glasvezelaansluiting van Reggefiber.

Omdat de bouw reeds is afgerond is het doorvoeren van indelingswijzigingen is niet meer mogelijk.

Faciliteiten

Alle bewoners in Bougainville zijn automatisch lid van De Bloem Wellness. De Bloem Wellness is voorzien van een zwembad, fitness, Finse sauna en Turks Stoombad. De Bloem Wellness is exclusief toegankelijk voor alle bewoners van De Bloem. U ontvangt bij de oplevering voor elke persoon die op uw adres staat ingeschreven een toegangstag voor De Bloem Wellness.

De Bloem Wellness is dagelijks geopend van 06.00 – 23.00 uur.

In het nabijgelegen Plandeel Calla is in het complex een kapsalon, schoonheidsspecialiste en pedicure aanwezig. Van deze faciliteiten kunnen ook bewoners van andere complexen (tegen betaling) gebruik maken.

Rondom De Bloem is op diverse locaties openbare parkeergelegenheid gerealiseerd. Deze plaatsen zijn bedoeld voor bezoekers. Voor alle bewoners van Bougainville is minimaal 1 parkeerplaats beschikbaar in de parkeergarage van De Bloem. U kunt hierbij een keuze maken voor een parkeerplaats of een garagebox (indien beschikbaar). U bent verplicht bij uw woning minimaal 1 parkeerplaats te huren.

De eengezinswoningen zijn uitgevoerd met een parkeerplaats op eigen terrein.

Plandeel Bougainville beschikt over twee liften welke beiden in het hoofdgebouw zijn gesitueerd. De liften bereiken elke verdieping in het gebouw.

Het lidmaatschap voor De Bloem Wellness is verplicht indien u bewoner bent van De Bloem. De maandelijkse bijdrage voor De Bloem Wellness bedraagt € 19,10 (prijspeil 2020) per huishouden en is berekend op basis van deelname van alle bewoners in De Bloem. Voor de appartementen in Bougainville is de bijdrage inbegrepen in de servicekosten. Voor de eengezinswoningen wordt dit bedrag separaat berekend.

De Bloem Wellness is exclusief voor bewoners van De Bloem toegankelijk. U kunt dus geen introducees meenemen.

Neem contact op voor meer informatie:

 • De Raad Makelaars 2020